tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tuorepuuro

Mitä aamupalaksi? Onko pakkasessa viime vuoden marjoja, joille ei keksi käyttöä?

Helppo ja terveellinen tapa tehdä puuro on tuorepuuro. Sitä ei keitetä eikä kypsennetä uunissa, vaan puuron annetaan "kypsyä" turvottamalla hiutaleet nestessä, kuten maito tai jogurtti.



Tässä pari versiota:

Tuorepuuro marjoilla / 2 hengelle

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä
1-3 rkl ruokosokeria (riippuu marjoista)
3-4 dl marjoja (mustikka, viinimarja, puolukka, ym.)
2 dl jogurttia, maitoa tai muuta nestettä (mantelimaito on hyvää, jos sitä löytyy kaupastasi)

Mittaa kaikki aineet rasiaan ja anna hiutaleiden imeä neste sekä pehmentyä. Parasta olisi tehdä puuro illalla rasiaan ja antaa sen olla jääkaapissa yön yli, jolloin puuro olisi valmista aamulla. Jos tämä unohtuu voi puuron valmistaa aamullakin, mutta sen kannattaa antaa olla ainakin tuntia, jotta pakastemarjat sulavat ja hiutaleet pehmentyvät.

Tuorepuuro pähkinöillä ja rusinoilla / 2 hengelle

1 dl kaurahiutaleita (myös muut hiutaleet käyvät mainiosti)
1 dl leseitä
1 dl rouhittuja pähkinöitä, esim. pecanpähkinärouhe sopii hienosti rusinan makuun
2 dl rusinoita
2 dl jogurttia tai maitoa

sokeria ei tarvita, rusinat ovat tarpeeksi makeita.

Valmista kuten yllä eli sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja anna puuron tekeytyä jonkin aikaa. Tämän puuron sekoitin aamulla, koska halusin rusinoiden ja muiden aineiden olevan vähän rouskuteltavassa muodossa.

Kotona valmistan puuroa mantelimaitoon, joka on terveellistä ja siitä saa hitaita hiilihydraatteja, jolloin nälkä pysyy poissa kauemmin. Annos puuroa aamuisin ja massu tykkää - ja se myös maistuu tosi hyvälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti