torstai 15. elokuuta 2013

Mustikkapehmis

Iltaherkun aika!

Minusta oli ihana jo muksuna sotkea vaniljajäätelöstä, mustikoista ja maidosta pehmeä jäätelöherkku - nykyään sitä sanottaisiin pehmikseksi tai jos laittaa paljon maitoa niin pirtelöksi tai smoothiksi... Näin aika muuttuu ja vanhat jutut saavat uusia nimiä.
Pehmiksen päälle murustin itsetehtyjä rapsakoita marenkeja
Pehmis mustikoista kahdelle

Laita tehosekoittimeen puolet jäätelöstä ja pari desiä mustikoita.

Lisää hieman maitoa ja käynnistä kone.

Lisää sen verran maitoa, että mustikat ja jäätelö menevät muusiksi.

Älä käytä konetta liian kauan, ettei jäätelö lähde sulamaan.



Kaavi pehmis kulhoihin ja koristele.


Pirtelö mustikoista kahdelle

Laita sama määrä mustikoita ja jäätelöä, mutta lisää maitoa, kunnes massa on juotavaa. Kaada pitkiin laseihin ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti