lauantai 17. elokuuta 2013

Paistetut ahvenet pestokastikkeella, pinja-perunamuusi ja fenkolilisäke


Eilen sain koekalastuksesta kasan ahvenia, jotka sitten heti perkasin, fileoin ja poistin nahat. Harjoittelin ensin muutamalla pienemmällä ahvenella ennen kuin uskalsin fileoida isot ahvenet. Halusin niiden fileet niin kauniina kuin mahdollista. Isoin ahven oli yli 500 g, joten sen fileetkin olivat todella mahtavat. Mukana oli pari muutakin isohkoa ahventa, joten sain hienoja fileitä.



Paistetut ahvenfileet
ahvenfileitä
voita
suolaa ja lime pepper -maustetta

Lämmitin muurikan grillissä ja paistoin fileet tuoreeltaan voissa. Paiston jälkeen maustoin ne lime pepper -mausteella ja suolalla.








Perunamuusi pinjansiemenillä neljälle

3/4 dl pinjansiemeniä (50 g)
2 rkl voita
1 ps (500 g) perunasoseaineksia (pakaste)

Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla paistinpannulla koko ajan käännellen. Jätä siemenistä ruokalusikallinen kokonaisiksi ja hienonna loput karkeaksi rouheeksi leikkuulaudalla terävällä veitsellä.

Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa. Lisää rouhitut pinjansiemenet joukkoon ja sekoita sose tasaiseksi.

Sirottele loput siemenet koristeeksi.


Fenkolilisäke kahdelle

1 fenkolia
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 isoa punasipulia
1 porkkanaa
½ dl vettä
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
½ dl tilliä hienonnettuna

Lohko fenkolit pitkittäin neljään osaan ja poista kannat. Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit, porkkanat ja fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi.

Kuullota fenkolia öljyssä tilavassa paistokasarissa käännellen, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä hetki. Lisää vesi ja suola.

Hauduta lisäkettä kannen alla 10 - 15 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tillillä.



Pestokastike kahdelle

½ tlk (200 g) kermaviiliä
1 rkl Pirkka sitruunapestoa
½ tl sokeria
ruohosipulia silputtuna

Sekoita kermaviilin joukkoon pesto, sokeri ja ruohosipulisilppua.






Kokoa annokset ja lisää vielä sitruunalohkot koristeeksi ja ahventen mausteeksi sekä vähän tilliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti