Katsotaan miten pizza syntyy grillissä kun pizzakivi paistaa pohjan.
Pizzan tomaattikastike on tyttäreni Emman käsialaa. Hän oli kerran ajatellut tehdä pizzan, mutta huomannut taikinan tehtyään, ettei hänellä ollut pizzakastiketta. Hän oli inspiroinut kylmän kastikkeen aurinkokuivatuista tomaateista ja tuoreista tomaateista. Helppo ja nopea tehdä – kiitos Emma!
Pepperoni-mozzarella pizza
Pohja
2 dl vettä (42 asteista)
½ tl suolaa
½ pussia kuivahiivaa
½ dl pullomargariinia
5 dl vehnäjauhoja
Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla kaikki aineet 42 asteiseen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan liinan alle.
Valmista sillä aikaa kastike.
Pizzakastike a la Emma
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 rkl ketsuppia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl oreganoa
Valuta suurin osa öljystä pois ja laita tehosekoittimeen tai silppuriin aurinkokuivatut tomaatit.
Lohko tomaatit ja lisää kulhoon.
Laita mausteet mukaan.
Soseuta kastike.
Lisää tarvittaessa öljyä, jotta tahna on sopivaa levittää pizzapohjan päälle.
Täytteet
mozzarella
salamiviipaleet
oliivit
juustoraaste
oregano
Muotoile pizzataikinasta kaksi pyöreää, pizzakiven kokoista pizzaa.
Levitä päälle tomaattikastiketta.
Asettele täytteet päälle ja ripota lopuksi juustoraaste pinnalle.
Kuumenna pizzakivi täydellä teholla täyttämisen aikana kuumaksi.
Vähennä lämpö puoleen kun aloitat paistamisen.
Vedä leivinpaperin avulla pizza kiven päälle. Laita kansi kiinni. Paista noin 4 minuuttia. Vedä leivinpaperi lastan avulla pois pizzan alta. Jatka paistamista kunnes pizzan juusto on sulanut ja pohja näyttää hyvältä. Kokonaispaistoaika oli noin 12 minuuttia mukaan lukien alun paperinpoisto.
Pizzasta tuli rapeapohjainen ja mehukas.
Tämä pizzaperjantain oppeja:
Pizzan saa parhaiten kiven päälle leivinpaperin avulla, mutta paperi on syytä poistaa, kun pizza on vähän paistunut pohjasta, jotta paperi ei pala.
Pizzan koko ei saa ylittää pizzakiven kokoa ja paksuus on hyvä olla hieman paksumpi kuin uunissa, koska pizzaa joutuu liikuttelemaan. Täytteitä ei kannata olla kuin muutama, jotta päällys ei ole liian kostea.
Grillissä siis saa hyvää pizzaa – olimme tyytyväisiä tämän kerran tuotokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti