perjantai 4. lokakuuta 2013

Porkkanakakku karpalokuorrutteella

Jälkiruuaksi tai iltateen kanssa sopii hyvin porkkanakakku, jossa on raikas karpalojuustosta tehty kuorrute. Resepti on uusimmassa lokakuun Pirkka-reseptilehdessä.

Karpaloiden sijaan koristelin kakun puolukkahillolla - rastaat olivat syöneet pihasta kaikki puolukat :)

Porkkanakakku
n. 5 (350 g) Pirkka Luomu porkkanaa
3 Pirkka Luomu kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
1/2 dl maitoa
3 1/2 dl Pirkka Luomu vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus
25 g Crème Bonjour voi & kasviöljyseosta tai voita
1 rs (200 g) Cremé Bonjour karpalotuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeeksi
n. 1 dl Pirkka pehmeitä karpaloita (tai tuoreita puolukoita)
n. 1 dl Pirkka Luomu cashewpähkinöitä

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy, maito ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm).

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan pinnalle. Hienonna karpalot ja pähkinät. Ripottele ne kuorrutuksen päälle. Tarjoa teen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti