lauantai 8. helmikuuta 2014

Limoncello-spritzer ja Gruyère-leivät

Tämän hyvän yhdistelmän tein Maku-lehden joulunumerosta. Se oli tarkoitettu uuden vuoden juhlintaan, mutta sopi hyvin minun juhliini ja täydensi muuta alkupalapöytää...

Tervetuliaismaljat:

Limoncello-spritzer
1 rkl sitruslikööriä (Limoncello)
1/2 dl kuohuviiniä (makeaa)
1/2 dl kivennäisvettä
1 kpl kumkvattia

Viilennä ajoissa kaikki raaka-aineet. Kaada lasiin ensin likööriä, sitten kuohuvaa ja lopuksi kivennäisvettä. Viimeistele kumkvattiviipaleilla.

Tarjoa limoncello-spritzer alkumaljana lämpimien leipien kanssa.

Gruyère-leivät

12 kpl paahtoleipäviipaletta (isoa)

Juustotahna
150 g juustoa (gruyére raastettuna)
Juhlahumussa jäi ottamatta kuva leivistä. Tämä ilman hienostelua...

4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)
2 1/2 rkl dijoninsinappia (karkeaa)
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn
1 dl tuoretta timjamia

Leikkaa leivät muotilla pyöreiksi ja reunattomiksi niin, että saat joka viipaleesta kaksi pyörylää. Voit leikata leipäviipaleet myös kahdeksi kolmioksi.

Yhdistä kulhossa juustotahnan ainekset.Levitä tahna leiville. Nosta puolet leivistä kansiksi tahnapuoli ylöspäin.

Paina leipäkerrokset yhteen, jotta ne eivät kaadu uunissa. Siirrä leivät peitettynä jääkaappiin, muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Paista leivät kullanruskeiksi uunin grillivastuksen alla, 5–10 minuuttia (tai 250-asteisen uunin ylätasolla). Tarkkaile uunia. Tarjoa gruyére-leivät heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti