tiistai 15. huhtikuuta 2014

Iltaherkku ruissipseistä

Mitä tehdä kun kaloreita pitäisi vältellä ja jotain pikku naposteltavaa tekee mieli niin vietävästi? Ei saa syödä karkkia, eikä suklaata - eikä ainakaan perunasipsejä - täyttä rasvaa ja pelkkiä senttejä vyötärölle!

Eilen löysin aivan ihanan uutuuden - ruissipsit!

Eivätkä ne ole mitään palttoonnappien tapaisia paksuja sipsejä tai pahvilta maistuvia ohuen ohuita ruislastuja vaan oikein kunnon maissisipsin näköisiä ja yhtä hyvän makuisia sipsejä, joita Vaasan on saanut aikaiseksi. Eilen maistelin seesaminsiemenillä maustettuja ja tänään on vuorossa valkosipuli ja yrtit. Pussissa on 125 g ja 100 grammassa on 350 kaloria - jos napostelee puolipussia, niin siinä on saman verran kaloreita kuin päivällä syömässäni tomaattikeittolounaassa. No, vähän lisää tulee dipistä :)


Minulla oli jäänyt viikonlopusta 1 kypsä mango ja pari kypsää avokadoa muhimaan hedelmäkulhoon. Limeä oli yllin kyllin - siitä tulee vappusimaa viikonloppuna. Chiliäkin oli juuri sopivasti puolikas jääkaapissa - mitä näistä kaikista saa aikaiseksi? Dippiä sipseille!

Mango-avokadodippi ruissipseille
1 mango
2 avokadoa
1 lime (kuoriraaste ja mehu)
½ chiliä
½ punasipulia

Kuori mango ja poista kivi. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi avokado sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Raavi pestyn limen kuoriraaste joukkoon ja purista mehu. Pilko chili pieniksi paloiksi ja samoin sipuli. Lisään ne kulhoon. Survo sauvasekoittimella pari kertaa - ei ihan tahnaksi vielä. Lisää mangonpalat ja käytä sauvasekoitinta pari kertaa, jotta mango sekoittuu avokadotahnaa, mutta kumpaankin jää vielä vähän "sattumia".

Nauti sipsien kanssa - mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti