sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pashakakku

Etsin jotain kivaa reseptiä miten tehdä pashaa uudella tapaa ja törmäsin tähän Myllyn Paras-sivuilla.

Tämän pääsiäiskakun voi tehdä ajoissa jääkaappiin hyytymään. Mangomehulla tai -soseella saat houkuttelevan keltaisen kakun päällisen.


Pashakakku 

Keksikakkupohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:
5 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
2 tlk sitruunarahkaa (á 200 g)
100 g appelsiinimarmeladia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
2½ dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua inkivääriä

Kostutus: mangotuoremehua

Pinnalle:
3 dl mangotuoremehua
1½ dl hyytelösokeria

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan (vuoan halkaisija n. 25cm) pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata sitruunamehuun. Lisää seokseen rahka, marmeladi sekä rusinat ja mantelirouhe.

Ohjeesta poiketen lisäsin myös sitruunan raastetun kuoren mukaan, koska käytin luomusitruunaa ja tykkään runsaasta sitruunanmausta.

Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa sokereiden ja inkiväärin kanssa. Yhdistä joukkoon varovasti rahkaseos. Kostuta torttupohja mangomehulla ja kaada kermahyytelö vuokaan. Anna hyytyä
jääkaapissa.

Valmista mangohyytelö kakun pinnalle. Kiehauta mangomehu ja sulata siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä hetken.

Nostele kauniin keltainen mangoliemi kakun pinnalle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.


Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy


Huom. minulla ei ollut 25 cm rengasvuokaa joten tein kakun 26 cm vuokaan ja laitoin mangokiillettä tuplakerroksen. Tuli vähän paksu, mutta muuten hyvä. Suosittelen ehkä 1½ kertaista annosta 26 cm vuokaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti