perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pitkäperjantain uunilohi


Perinteinen pääsiäisherkku lampaan ohella on uunilohi. Sen voi tehdä monella eri tavalla, mutta koska teen lisukkeeksi täyteläisen hunaja-smetanaperunalaatikon, niin pidän lohen yksinkertaisena. Vähän pääsiäisen mausteita ja lohi uuniin – herkut odottavat!

Uunilohi pääsiäiseen

n. 800 g lohifileetä (norjalainen, iso filee)
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria
1 luomusitruuna
hieman tuoretta rosmariinia
100 g fetajuustoa murusteltuna

Koristeeksi sitruunan viipaleita ja pari rosmariinin tupsua

Poista lohipalasta ruodot.


Laita lohi uunivuokaan, joka on suojattu leivinpaperilla tai foliolla. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Pese sitruuna ja raasta sen kuorta lohen pinnalle. Pilko yksi tupsu tuoretta rosmariinia ja ripottele ne kalalle. Murusta fetajuusto ja levitä lohen päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Koristele lohi sitruunaviipaleilla ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoa hunaja-smetanaperunoiden kanssa.

Hyvää Pääsiäistä!

Viini on Alkon myyjän suositusten mukaan
False Bay Chardonnay 2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti