tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kunnon makaronilaatikko

Hyvä arkiruoka on sellaista, mikä maistuu hyvälle, on helppo tehdä, siitä riittää useammallekin päivälle ja siihen ei kyllästy. Kunnon makaronilaatikko on juuri sellaista ruokaa. Kun jauheliha on alkuviikosta yleensä tarjouksessa, niin kannattaa ostaa paketti ja lisäksi pussi tummia makaroneja sekä kaivaa jääkaapista ylimääräisiä kasviksia, joita upottaa laatikkoon. Tästä riittää isolle porukalle tai sopiviin annosrasioihin pakattuna muutaman päivän lounaaksi. Samalla tyhjensin viikonlopusta jääneet muutamat kasvikset "hävikistä herkuksi" -periaatteella laatikkoon mukaan.

Makaronilaatikko

1 pussi tummia makaroneja
vettä, suolaa

700 g jauhelihaa
1 rkl pullomargariinia
2 sipulia
½-1 valkosipuli solo
1-2 paprikaa
2 tomaattia
2 porkkanaa
suolaa, pippuria
paprikajauhetta

munamaito
2 munaa
0,5 l maitoa

pinnalle
1 pussi juustoraastetta (n. 150 g)

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.

Lorauta paistinpannuun vähän margariinia, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmeää. Lisää kuutioitu paprika, kuutioidut tomaatit, kuoritut ja raastetut porkkana sekä mausteet. Sekoita hetki.

Kaada laakeaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka) puolet valutetuista makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja sen päälle loput makaroneista. Näin jauheliha jää väliin kerrokseksi ja makaronit ovat alla ja päällä. Toinen vaihtoehto on, että kaadat vuokaan sekä makaronit että jauhelihaseoksen ja sekoitat ne sekaisin.

Valmista munamaito vispaamalla munia sen verran että ne sekoittuvat maitoon. Kaada munamaito laatikkoon ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti