keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-pekonivuoka

Nyt on aika, jolloin kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan – isoja ja meheviä – ja edullisia. Meidän kesäkurpitsa oli tuliainen naapureilta. Kokoa sillä oli melkein kilo. Mietin miten kurpitsa pääsee oikeuksiinsa ja miten siitä tulisi kiva ruoka, jota voisimme syödä kaksistaan pari päivää – tässä tulos. Ohje on napattu Valion sivuilta vähän muokattuna. Käytin tähän noin 2/3 osan kurpitsasta – loppu pääsee toiseen ateriaan.

Ohje 4 hengelle.


Kesäkurpitsa-pekonivuoka

1,5 dl risottoriisiä
600 g kesäkurpitsaa
2 - 3 tomaattia
½ pakkausta Valio Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
1 paprika
2 uutta punasipulia varsineen tai 1 iso sipuli
1 tl basilikaa
ripaus suolaa
1 prk Valio Crea ruokakermaa Kolme juustoa tai maun mukaan jotain muuta makua
170 g pekonia

Mittaa riisi uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit, paprika, sipulit sekä Koskenlaskija. Lisää ne sekä mausteet uunivuokaan, sekoita. Lisää ruokakerma.

Kypsennä 225 asteessa n. 25 min. Leikkaa pekoniviipaleet 2-3 osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20 min, kunnes pekoni on rapeaa.

Nauti tuoreen leivän kera.

Vinkki: jätä pekoni pois ja sinulla on kiva kasvisateria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti