lauantai 15. marraskuuta 2014

Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

Tässä kevyt ja nopea perjantai-illan herkku. Lisänä vain leipää ja viiniä - kynttilöitä ja romantiikkaa - ohje kahdelle.


Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

1 kg tuoreita sinisimpukoita

1 iso sipuli (tai 2 pientä)

1 valkosipuli (solo) tai pari kynttä

2 rkl öljyä

2 dl valkoviiniä

suolaa, pippuria (myllystä)

1 dl kermaa tai maustettua ruokakermaa (yrtit)

1 dl persiljasilppua

Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.

Lorauta öljy kattilaan. Lisää silputut sipulit ja kuullota ne pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla ja pippurilla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.

Lisää kerma ja persilja. Kiehauta. Jaa simpukat syviin lautasiin ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää ja kuivaa Alsacen alueen Rieslingiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti