maanantai 22. joulukuuta 2014

Lasimestarin silli

Perinteiseen joulupöytään kuuluu myös itsetehty lasimestarin silli. Nyt sillin teko on helppoa, kun silliä löytyy valmiiksi perattuna fileenä. Ei tarvitse kuin vähän huuhtoa ylimääräiset suolat pois, leikata paloiksi ja laittaa sipulin ja porkkanan kanssa purkkiin. Helppoa kuin heinänteko!

Lasimestarin silli

300 g kevytsuolattua sillifileetä (2 pak. á 150 g)

1 punasipuli

1 porkkana

nippu tuoretta tilliä purkin päälle

mausteliemi: 

1 dl vettä

1 dl sokeria

0,5 dl väkiviinaetikkaa

2 kpl laakerinlehteä

n. 5 maustepippuria

Keitä vedestä, etikasta, mausteista ja sokerista liemi, jäähdytä se. Kuori ja viipaloi vihannekset. Liota tai huuhdo sillit, leikkaa paloiksi.

Lado lasipurkkiin tai astiaan kerroksittain kalaa ja kasviksia.

Kaada liemi päälle. Laita nippu tilliä purkin päälle, jolla painat sillit ja kasvikset alas liemeen. Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lasimestarin silli perinteisessä joulupöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti