keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Piparminttuiset valkosuklaakonvehdit

Tässä helppo ohje jouluisiin namuihin joko jälkiruokapöytään tai lahjapakettiin.

Piparminttuiset valkosuklaakonvehdit

300 g valkosuklaata (esim. Fazerin leivontasuklaa)
1/2 dl makeisia (hienoksi murskattuja piparminttukaramelleja)

suklaa- tai jääpalasilikonimuotti

Paloittele valkosuklaa ja kumoa 3/4 suklaapaloista pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteen päälle. Tarkista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta varo ettei se kiehu. Temperoi suklaa, niin saat kiiltäviä, hienorakenteisia konvehteja. Lämmitä suklaa 40-asteiseksi.

Nosta sitten kulho sivuun ja lisää sekaan loput suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaapalat ovat sulaneet ja anna seoksen jäähtyä 26-asteiseksi. Nosta kulho jälleen vesihauteen päälle ja lämmitä suklaata uudestaan, kunnes sen lämpötila on 29–30 astetta.

Nosta astia sivuun ja lisäät sekaan murskatut piparminttukaramellit.

Piparminttu jauhettuna hienoksi muruksi
Jaa sula suklaa-karkkiseos pienellä lusikalla tai pursota pussista silikonisiin sydänmuotteihin. Painele suklaamassaa tiiviiksi muotteihin, tasoita pinta ja siisti reunukset. Peitä ja nosta piparminttu-valkosuklaakonvehdit tasaiselle alustalle jääkaappiin kovettumaan.

Irrota kovettuneet piparminttuiset valkosuklaakonvehdit muoteista ja nosta tarjolle tai paketoi lahjaksi.


Loput suklaat kulkivat mökille tiiviisti pakattuna
Jouluisia suklaita: raakasuklaata kahdella eri muotilla ja piparminttuista valkosuklaata pienellä muotilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti