perjantai 23. tammikuuta 2015

Paahdettu kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

Kävelin toissapäivänä lähikaupassa ohi kauniisti laitetun butternut-kurpitsa-asetelman ja koska olin ilman ideaa mitä laittaa ruuaksi, sytyin heti kurpitsoille. En olekaan laittanut kurpitsaa vähään aikaan ja siitä saisin kevyen kasvisruuan. Lisähoukuttimena kurpitsojen vieressä oli valmis resepti – salaattia kurpitsasta ja vuohenjuustosta. Tämähän on helppoa, kun menet kauppaan etkä tiedä mitä laittaisit ruuaksi ja nyt edessäsi olivat raaka-aineet ja reseptit! Hienoa toimintaa meidän lähikaupalta!

Ostin yhden butternutin, joka oli raakana kilon painoinen. Tein kuitenkin muilta osin muun reseptin mukaan, koska tein salaatin vain kahdelle. Toki tästä tuli iso ruokasalaatti kahdelle, jossa oli reilusti kurpitsaa, mutta minua se ei haitannut. Vuohenjuustoa oli vain tuo 200 g ja sekin leikkasin viipaleiksi ja tiristin nopeasti kuumassa öljyssä. Samoin paahdoin kevyesti pekaanipähkinät kuivalla pannulla ennen salaattiin laittamista.

Luulin reseptiä Pirkan reseptiksi, koska printatussa ohjeessa ei ollut tekijää, mutta äsken googlatessa huomasin tämän olevan HS Ruoka.fin resepti. Hyvä ohje – kiitos kehittäjälle!


Paahdettu kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

500 g butternut- tai hokkaidokurpitsaa (itsellä oli 1 kg kurpitsa)

1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ tl keskivahvaa chilijauhetta

mustapippuria myllystä

salaatinlehtiä (esim. rucolaa) – tai valmis salaattisekoituspussi

200 g vuohenjuustoa

1 dl pekaanipähkinöitä

kastike:
Sekoita öljy, suola, pippuri ja chili ennen
kaatamista kurpitsojen päälle

4 rkl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

Poista kurpitsasta kuoret veitsellä tai leikkaa ensin kurpitsa lohkoiksi kuorineen ja kuori lohkot kuorimaveitsellä. Voit myös paahtaa kurpitsan kuorineen, sillä kuoret irtoavat pehmeäksi paahtuneesta kurpitsasta helposti. Itse leikkasin kurpitsan lohkoihin ja paahdoin kuorineen.
Laita kurpitsapalat paistonkestävään vuokaan, lisää öljy, chilijauhe, suola ja pippuri. Sekoita. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä hetki. Koita tikulla tai haarukalla, että kurpitsa on pehmeä eli kypsä.

Jos haluat, paahda hetki pähkinöitä kuivalla pannulla. Laita pähkinät syrjään ja lisää pannulle ruokaöljyä ja paista nopeasti vuohenjuusto viipaleina kuumassa öljyssä. Tämä tapahtuu nopeasti – älä polta itseäsi tai juustoviipaleita kuumalla öljyllä. Nosta juustot hetkeksi sivuun ja kokoa muu salaatti ensin. Älä laita salaatin päälle kuumia juustoja tai kurpitsoja, koska ne polttavat salaatinlehdet ikävästi.

Rakenna salaattipedille ensin paahdetut, kuoritut kurpitsat ja niiden päälle juusto ja pähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja lisää salaatin päälle. Ruokaisa salaatti on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti