tiistai 10. helmikuuta 2015

Suklaavanukas avokadosta – raakaruokaa makeannälkään

Löysin tämän reseptin Piparkakkutalonakka-blogista. Kokeilin sitä jo pari viikkoa sitten, kun teki mieli jotain kivaa ja kevyttä, mutta nyt se sopii tähän iltaan oikein hyvin. Olen juuri palautumassa paastosta ja toisen päivän kiinteäksi ruuaksi avokado on ihan hyvää. Ja kun siihen lisätään raakakaakaojauhetta, niin se maistuu oikein suklaiselta ja hyvältä. Lisäksi raakaruoka on terveellistä ja sulaa hyvin, kun vatsan entsyymit eivät vielä ole palautuneet. Puhumattakaan kaikista hyvistä ravintoaineista mitä avokadossa ja raakakaakaossa on.

Suklaavanukas avokadosta – raakaruokaa makeannälkään

1 avokado (käyttöpaino ilman kuoria ja siementä n. 80-100g)

0,5 dl luomu kookosmaitoa (tai kookoskermaa, se on sakeampaa)

1,5 rkl karppisokeria eli erytritolia (en löytänyt tätä kaupasta, joten käytin makeutusjauhetta)

1 rkl raakakaakaojauhetta

ripaus aitoa vaniljaa jauhettuna

ripaus jotain luonnollista suolaa, esim. vuorisuolaa, ruususuolaa, tms.

(hasselpähkinärouhetta, kookoslastuja, minttua...)

Halkaise kypsä, pehmeä avokado ja poista kuoret ja siemen. Lisää lihat tehosekoittimeen ja mittaa sekaan loput aineet. Sekoita sileäksi ja nauti. Jos malttaa, makujen voi antaa tasautua jääkaapissa muutaman tunnin, jolloin maistuu vielä paremmalta.

Vaihtelua makuun saat sekoittamalla mintunlehtiä tai pähkinärouheita vanukkaan sekaan.


2 kommenttia:

  1. Mä olen syönyt tätä melkein joka viikko kun avokadot on ollut nyt niin hyviä, enkä ihme kyllä ole kyllästynyt. Voi nauttia hyvällä omallatunnolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin aivan ihania avokadoja - ei hassia vaan niitä isompia. Puolikas avokadoa oli yli 100 g eli siitä tuli 1 annos. Tuunasin sun reseptiä vaihtamalla kookosmaidon kookoskermaan :) Oikein hyvää!

      Poista