sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Red velvet kakku - punainen jenkkikakku tuorejuustokuorrutteella

Tänään on ollut oikein touhupäivä keittiön puolella. Ulkona oli aivan ihana keväinen ilma ja sen kunniaksi pesin kaikki lakanat ulos kuivamaan. Lakanoiden kuivaessa puuhastelin sunnuntaipäivällistä. Tänään meille oli tulossa nuorimmainen tyttöystävänsä kanssa kylään. Tapasin ”miniäehdokkaan” ensimmäistä kertaa, joten piti myös panostaa vähän jälkiruokaan. Blogeissa on kiertänyt pitkään punainen amerikkalainen kakku, jossa on valkoinen tuorejuustotäyte. Red velvet kakusta on vaikka kuinka monta versiota, mutta harkinnan jälkeen päätin kokeilla tätä Pirkan lehdessäkin ollutta versiota, jossa on suomalaisittain helpot aineet ja kakku vaikutti nopealta tehdä. Ruuan lisäksi puuhasin tänään vaikka mitä, joten aikaa ei ollut liian monimutkaiseen kakuntekoon vaan päätin hieman helpottaa urakkaa ja muokata tästä reseptistä oivan jälkiruuan.



RED VELVET KAKKU (16 annosta)

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1,5 rkl luomu kaakaojauhetta, tummaa tai raakakaakaojauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

suolaa

2 dl piimää

3/4 dl öljyä

1,5 rkl Dr.Oetker nestemäistä punaista elintarvikeväriä

0,5 rkl valko- tai omenaviinietikkaa

Täyte
100 g Valio sitruunavoita

2 rs (à 200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa

1 dl tomusokeria

Koristeeksi

valkoista leivontasuklaata

nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kokonaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää tuorejuustot ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes täyte on tasaista.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Täytä seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. (Reunat jäävät ilman kuorrutusta.)

Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoamista. Koristele valkosuklaalastuilla ja nonparelleilla.

Huom. kuvassa kakku on vain kahdessa kerroksessa, koska minulla ei ole 20 cm vuokaa vaan pienin vuoka on 23 cm, joten kakusta tuli matalampi ja leikkasin sen vain kerran halki. Täytettä meni kuitenkin väliin ja päälle normaali annos.

Pursottelin valkosuklaasta kiehkuroita ja koristelin kakun niillä ja nonparelleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti