sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Vihreät pavut maustevoin kera - pääsiäislampaan lisuke

Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa sitruuna- tai valkosipulivoi. Tein annoksen lampaan kaveriksi, joten käytin sitruunavoita, mutta myös valkosipulivoi sopii hyvin pääsiäisen teemaan.

Vihreät pavut maustevoin kera

200 g vihreitä papuja (myös pakaste käy)

vettä , suolaa

1/2 dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä

75 g Valion sitruunavoita

1/2 tl kynteliä (jos et löydä kynteliä, laita kirveliä)

Kypsennä pavut suolalla maustetussa vedessä noin 5 min tuoreet, 3 min pakaste. Tarkista kypsyys.

Paahda pähkinät kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Rouhi cashewpähkinät (tai pinjansiemenet) veitsellä.

Kaada valutetut pavut takaisin kattilaan, lisää sitruunavoi ja hienonnettu yrtti sekä pähkinät tai pinjansiemenet joukkoon. Anna maustua hetkisen kannen alla.

Kaada pavut tarjolle kuumalla vedellä lämmitettyyn kulhoon. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti