keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Helppo Caesar-salaatti cosmopolitan tai roomansalaatista

Perinteinen Caesar-salaatti tehdään roomansalaatista, mutta kauppoihin on tullut joku aika sitten cosmopolitan salaattia, joka on aivan yhtä hyvää juuri nimenomaan Caesar-salaattiin. Cosmopolitan on rapea ja makea salaatti, joka on kehitetty roomansalaatista ja jäävuorisalaatista.

Teen salaatti useinkin lounaaksi tai sitten kevyeksi iltapalaksi, jos päivällä on tullut syötyä lounasta. Silloin iltapala on hyvä olla kevyt esim. salaatti tai smoothie.

Tässä ohje nopeaan Caesar-salaattiin, jossa kastikkeen otin valmiina pullosta, mutta jos haluaisi hivistellä niin senkin voisi nopeasti pyöräyttää itse, mutta esim. mökillä on hyvä käyttää joitain asioita vähän helpomman kaavan mukaan. Parmesaanilastut voi veistää myös itse juustohöylällä palasta - tai sitten ostaa valmiin lastupurkin, jolloin pääsee taas vähän helpommalla. Sama koskee krutonkeja. Käytin valmiita yrttikrutonkeja, joista tykkään. Lisäksi laitoin oliiveja, pinjansiemeniä ja paahdettua sipulia, vaikka ne eivät klassiseen Caesariin kuulukaan.


Perus-Caesar-salaatti (2-3 hengelle)

1 pussi roomansalaattia tai cosmopolitan salaattia

0,5-1 dl valmista Caesar-kastiketta

1 dl parmesaanilastuja

1 dl krutonkeja

suolaa/pippuria

lisäksi:

0,5 dl kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä

vähän mustia oliiveja

(1-2 rkl paahdettua sipulia)

Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Silppua lehdet suupaloiksi ja sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaanilastut ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.



Jos haluat tehdä salaatinkastikkeen itse, tässä ohje:

Salaatinkastike

1 muna

1 munankeltuainen

2 sardellifileetä

2-3 valkosipulinkynttä

½ dl dijonsinappia

4 dl ruokaöljyä

mahdollisesti maitoa ohentamiseen

suolaa ja mustapippuria

Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti