perjantai 3. huhtikuuta 2015

Rahkavohvelit vadelmilla ja kuusenkerkkärahkavaahdolla


Pitkäperjantain aamupäivä. On nukuttu pitkään ja vietetty rauhallista mökkiaamua. Eilen oli kaunis päivä ja aurinko paistoi, mutta illalla alkoi mereltä nousta usvaa, joka yön aikana kietoutui puihin ja aamulla kun katsoin ikkunasta, ihmettelin huurtuneita puita. Usva oli yöllä jäänyt vaaleaksi huurteeksi puihin – meren puoleiselle puolelle. Eli puut olivat puolittain huurtuneita, eivät kokonaan. Kauniin näköistä!



Tänään ei ilma ole kaunis vaan pilvinen ja utuinen – harmaan päivä kaiken kaikkiaan. Käytiin päiväkävelyllä ja poimittiin pajunkissoja maljakkoon. Mutta ennen kävelyä herkuteltiin. Halusin kokeilla vohveleiden tekoa uusilla silikonivuoilla, jotka ostin Lidlistä vähän aikaa sitten leipomisen teemaviikolla. Olen tehnyt vohveleita vohveliraudalla, mutta se on rasvaista ja sottaista puuhaa vaikka vohvelit ovat kyllä hyviä ja rapsakoita. Ensimmäinen testierä vohveleita paistui aivan mainiosti. Vohvelit olivat hyviä, juuri sopivan paksuisia ja niihin tuli rapsakka pinta vaikka ne olivatkin sisältä pehmeitä. Ja mikä parasta – ei tarvinnut käyttää rasvaa paistamiseen ja silikonimuotit olivat paiston jälkeen kuin uudet. Ei sotkua, ei palaneita tahroja, ei rasvaroiskeita! Laitoin vuoat fairy-veteen ja huljuttelin hetken sekä huuhtelin. Ei hankausta eikä sen kummempaa pesua.

Jos paistat tämän taikinan vohveliraudalla niin käytä rasvaa 1 dl, mutta silikonimuotissa rasvan voi vähentää 0,5 dl. Vähän silikonikin vaatii rasvaa, jotta irtoaa ilman voitelua vuoasta, mutta ei paljon.

Pääsiäisen kunniaksi tein taikinan sitruunarahkalla ja tarjosin rahka-kermavaahdolla, jonka maustoin itsetehdyllä kuusenkerkkäsiirapilla. Rahka-kermavaahtoon voi myös laittaa maustettua rahkaa (vanilja) tai voit käyttää vaahterasiirappia maustamiseen.

Rahkavohvelit

3 munaa

1 prk maustettua rahkaa sitruuna (200 g)

1/4 tl suolaa

2 rkl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

1 dl kivennäisvettä tai vissyä

0,5 - 1 dl juoksevaa margariinia


Rahka-kermavaahto kuusenkerkkäsiirapilla makeutettuna

250 g maustamatonta rahkaa

2 dl kuohukermaa

vaahterasiirappia tai kuusenkerkkäsiirappia maun mukaan


Tarjoiluun:  tuoreita vadelmia


Vatkaa munat kevyesti. Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito, vissy ja rasva.

Laita silikonivuoka ritilälle ja kaada taikinaa n.1 dl / vohveli. Taikina riittää 12 vohveliin.

Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Sillä aikaa kun vohvelit ovat uunissa, vatkaa kerma vaahtoon ja lisää rahka sen joukkoon. Mausta esim. siirapilla oman makusi mukaan.

Tarjoile vohvelit maustetun vaahdon ja tuoreiden vadelmien kera.





Kokeilin hieman ekstra kuusenkerkkäsiirapilla... nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti