lauantai 23. toukokuuta 2015

Cheddar-pizza italialaisittain

Takana oli tosi raskas viikko ja jo torstaina lupasin itselleni perjantaina pizzaa ja lasin punkkua. Perjantaina kun tulin kotiin, olin käynyt salilla töiden jälkeen ja koska olin hikinen ja väsynyt, en jaksanut lähteä hakemaan pizzeriasta perjantaipizzaa. Jääkaapissa ei ollut paljon mistä lähteä tekemään, mutta purkki Valion cheddar-juustoa ja paketti ilmakuivattua kinkkua riitti. Kun vielä kaivoin pakastimesta vuodenjuuston, olivat herkkupizzan aineet kasassa. Liki kolmituntinen salilla huhkiminen taisi jäädä vähän turhaksi, kun herkuttelimme kahdestaan koko ison ja rasvaisen cheddar-pizzan. Vaikka pizzassa ei montaa ainetta ollut, niin aika tuhti ja juustoinen siitä tuli. Vähempikin cheddar olisi ehkä riittänyt, mutta eipä jäänyt purkinloppuja lojumaan kaappiin. Eli jos haluat kevyemmän version, niin vähennä vähän juuston määrää.



Cheddar-pizza italialaisittain

Pizzapohja

2 dl maitoa

1/3 pak. hiivaa (noin puoli pussia kuivahiivaa)

½ tl suolaa

¼ dl juoksevaa margariinia tai öljyä

1 dl grahamjauhoja

3 dl vehnäjauhoja


Täytteet

250 g Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustoa

200 g vuohenjuustoa

kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

1 pak. serrano tai parmankinkkua

pinjansiemeniä

ripaus yrttejä (esim. oregano tai timjami)

ripaus mustapippuria ja suolaa myllystä

kypsän pizzan päälle: muutama basilikan lehti


Lämmitä maito ja sekoita muut aineet siihen. Kuivahiiva lisätään jauhojen joukossa. Laita kohoamaan liinan alle. Taikina saa olla aika pehmeä.

Kaaviloi kohonnut taikina joko kahdeksi pikku pizzaksi tai yhdeksi isoksi pannupizzaksi.

Italialaiseen tapaan levitä cheddar-juusto koko pizzan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita muut täytteet juuston päälle. Leikkaa vuodenjuusto viipaleiksi ja levitä cheddarin päälle, sitten pestyt ja halkaistut minitomaatit. Levittele ohuen ohuet kinkkuviipaleet varovasti ja ripottele vielä pinjansiemeniä pizzalle.

Sitten mausteet ja sen jälkeen paista 250 asteisessa uunissa noin 15 – 20 minuuttia tai kunnes reunat ja pinta näyttää saaneen vähän väriä. Älä paista liikaa ettei kinkku kuivu!

Koristele valmis pizza muutamalla basilikan lehdellä.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. :) oli aika ruokaisa... ensi kerralla vaihdan vuohenjuuston mozzarellaan - kevenisikö vähän? Mutta maku oli aivan kohdillaan....

      Poista
  2. Hyvä resepti! Pohjaan kannattaa melkein tuplata ainekset jos haluaa vähänkään paksumman. Tulee noilla mittasuhteilla tosi ohut.

    Cherradkastike toimii erinomaisesti ja vie kielen mennessään. Täytteeksi laitoin itse pekonia, sieniä ja mozzarellaa ja kyllä oli vaimokin tyytyväinen!

    VastaaPoista