sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Sitruunaiset minidonitsit

Vaikka kello on jo aika paljon, niin alkoi tehdä mieli jotain hyvää, joten kaivoin pellin esiin ja tein näitä pikku donitseja. Aikaa koristeluineen kului vain noin tunti, joten nopsaan syntyy kivoja pikku herkkuja makean nälkään.


Sitruunaiset minidonitsit 54 kpl (minidonitsivuoka, jossa 24 koloa)

1,5 dl vehnäjauhoja

1/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1 kananmuna (+ 1 keltuainen, jos teet pikeerin)

2 rkl öljyä

0,5 sitruunan mehu

1 sitruunan raastettu kuori

lisäksi: rasvaa tai vuokaspraytä pellin voiteluun

Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunan kuori keskenään kulhossa. Lisää kananmuna (+ keltuainen), sitruunan mehu, maito ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele donitsipelti. (tai sprayjaa öljyllä)

Laita taikina pursotinpussiin tai muovipussiin. Jos käytät muovipussia, tee vain pieni reikä, jotta saat taikinaa tarpeeksi vähän koloihin. Pursota taikinaa donitsivuokien koloihin (täytä vain noin puoleen väliin).

Paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä kunnolla ritilällä ennen koristelua.

Koristele joko tomusokerilla tai tee pikeeri.


Pikeeri:

0,5 dl valkuaista (1 pienen munan valkuainen)

2 dl tomusokeria

3-4 tippaa sitruunamehua

Vatkaa puolet tomusokerista valkuaiseen. Vatkaa ainakin 2 minuuttia. Lisää loput sokerit ja sitruunamehu ja vatkaa.

Kasta donitsi pikeeriin ja nosta ritilälle. Ripottele päälle erivärisiä strösseleitä. Pidä lautasta alla, johon ylimenevät strösselit putoavat. Lopuksi voit dipata viimeiset donitsit ylimääräisiin strösseleihin – saat vähän värisekoitusta…

Anna donitsien kuivua pari tuntia ennen kuin pakkaat ne rasioihin.

Huom. Jos teet pikeerin, niin kannattaa laittaa ylimääräinen keltuainen taikinaan. Lisää pikku nokare jauhoja lisää, jos tuntuu, että taikina on liian löysää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti