tiistai 2. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka – uunipellillinen alkukesän herkkua

Äidillä on isoja raparperipuskia. Kävin viikonlopulla hänen luonaan ja toin muutaman varren kotiin. Raparperit ovat juuri nyt parhaimmillaan, rapeita ja ohutkuorisia. Ja jos haluat kuoria niitä, niin kuoret lähtevät tosi helposti. Varret ovat jo tarpeeksi paksuja, joten on aika tehdä kesän ensimmäinen raparperipiirakka. Olen hukannut vanhan reseptini jonnekin, mutta löysin maku-fi:stä reseptin, joka melkein muistutti kadonnutta kouluaikaista piirakkareseptiä, jolla saa parhaan rapaperipiirakan ikinä! No, tämä on melkein yhtä hyvä…!


 
Murupohja...
Raparperipiirakka 

Pohja

250 g voita tai margariinia

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria
...pohja, kun murutaikinaan lisää munan ja piimän

2 dl piimää tai kermaviiliä

1 kpl munaa

Päälle

10–12 dl raparperia (paloiteltuna)

Täyte

500 g maitorahkaa

2 dl sokeria

Rahkaseos päälle
2 kpl munaa

3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Lisää muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 42 cm).

Kuori ja paloittele raparperi. Ripottele ne pohjataikinan päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja paloittele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti