perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vohvelit jäätelön ja mansikoiden kera

Tänään oli taas itsetehtyjen isojen hampurilaisten aika. Mutta jälkiruoka onkin vähän erilainen. Käytiin kaupungilla shoppailemassa vähän lisää kesäkukkia ja samalla pyörittiin muutenkin kaupoissa. Mitä sitä muuta tekisikään kuumana hellepäivänä kuin pyörisi viileissä kaupoissa? Mukaan tarttui vohvelirauta, jota meillä ei olekaan mökillä, kotona kylläkin. Olin ajatellut tehdä jälkiruuaksi vohvelikuppeja, mutta vohvelit, joita tein, olivat pehmeitä, joten kupit eivät onnistuneet. Siitä onkin jo vähän aikaa kun viimeksi tein vohveleita – nam!

Tässä siis vaniljaisia, pehmeitä ja oikein maukkaita vohveleita jälkiruuaksi. Vähän menin ehkä täytteissä yli, mutta hyvää oli.

Vohvelin päällä vaniljajäätelöä, mansikoita, mansikkahilloa, mansikkarahkaa - ja loraus kuusenkerkkäsiirappia
Vohvelit (n. 20 kpl)

3 munaa

4 dl maitoa

1 dl kivennäisvettä

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

50–100 g voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera.


Ohje: Myllyn Paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti