lauantai 5. syyskuuta 2015

Iskmon kyläkirppispäivä ja syntisen hyvät vohvelit

Tänään Iskmossa järjestettiin kyläkirppistapahtuma, johon osallistui noin 26 taloa pitkin Iskmon päätietä tarjoten erilaisia tavaroitaan myyntiin. Meidän järvenhoitoyhdistyksellä oli päiväkodin pihassa teltta, jossa paistettiin makkaraa, vohveleita (itsetehdyllä hillolla ja kermavaahdolla) sekä lisänä oli kahvia ja munkkipossuja. Myös lapsille oli mehua. Järjestimme myös arpajaiset, joiden voitot oli lahjoittanut lähiyrittäjät sekä hallituksen jäsenet.

Sateisesta aamusta huolimatta päivä kirkastui jopa aurinkoiseksi. Loppukesän päivä oli iltaa kohden tyyni ja kaunis.

Teltassa kävi arvioilta noin 70 henkeä – lähinaapureita ja perheitä jopa kauempaa. Pari kertaa makkaran- ja vohvelinpaistoon yltyi jopa jonoa.

Minä tein ensin 2,5 litran vohvelintaikinan, mutta puolen päivän jälkeen kävin tekemässä toiset 2,5 litraa. Ensimmäisestä annoksesta piti laskujeni mukaan tulla noin 50 vohvelia ja toisesta samoin, mutta toista erää paistoin vain vähän toista kymmentä vohvelia ennen kuin tapahtuma alkoi hiljentymään.

Puoli kolmelta arvottiin kaikki palkinnot. Pääpalkintoja oli motti koivuklapeja – sen moni olisi halunnutkin voittaa. Lisäksi oli S-ryhmän lahjakortti ja säkki perunaa sekä erilaisia muita koriste- ja käyttöesineitä.

Meitä oli 4 hallituksen jäsentä ja 2 puolisoa eli kuudella hengellä touhuttiin ja hauskaa oli.

Ensimmäisiä asiakkaita odotellessa
Vohvelitehdas taustallaan makkarapiste
Palkintopöytä
Koska vohveleista tykättiin kovasti, niin tässä ”salainen” vohvelireseptini, jolla saa maailman parhaat vohvelit – niin suolaiseen kuin makeaan nälkään. Vichy tuo rapsakkuutta, munat kuohkeutta ja kerma on syntisen hyvää ja rasvaista. Käytän myös aina letuissa ja vohveleissa erilaisia jauhoja, jolloin niihin tulee vähän enemmän makua ja tukevuutta kuin pelkillä vehnäjauhoilla. Toki tämän voi hyvin tehdä myös pelkillä vehnäjauhoilla, jos muuta ei kaapissa satu olemaan.

Tonnikalatäyte
Syntisen hyvät vohvelit (noin 10 kpl)

Myös pelkät mustikat ja kermavaahto on herkkua vohvelin päälllä
3 munaa

4 dl punaista maitoa (laktoositon)

1 dl kivennäisvettä

0,5 dl kuohukermaa (laktoositon)

2 rkl pullomargariinia

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl ohrajauhoja

0,5 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 tl sokeria

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää muut nesteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina hillon ja kermavaahdon kera – tai suolaisen täytteen kera.


Tonnikalatäyte (6-8 vohvelille)

1 salottisipuli

1 prk tonnikalaa vedessä

100 g ranskankermaa tai paksua maustamatonta jogurttia (kreikkalaista/turkkilaista)

2 rkl sweet chili sauce

3 rkl hienonnettua tilliä

1 rkl kapriksia

suolaa

sitruuna-/limepippuria myllystä

Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Valuta tonnikalasta neste pois. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti