torstai 29. lokakuuta 2015

Halloween ja kurpitsaherkut


Viime vuonna tähän aikaan olimme vielä Perussa katsomassa kummityttöämme, joten Halloween-juhlat jäivät meidän osalta vähän väliin, mutta kaivelin mitä edellisenä vuonna olin tehnyt kurpitsasta. Aika paljon sitä oli ehtinyt pakertaa – pari piirakkaa – toinen makea ja toinen suolainen, keittoa, paahdettua kurpitsaa lisukkeena - katso myös salaatti, jossa oli paahdettuja kurpitsoja. Se oli erinomainen – nam!

Muista, että jos koverrat ison Halloween kurpitsan koristeeksi, käytä sisukset soseena ruokiin kuten keittoihin, piirakkaan, leipiin ym. Isosta kurpitsasta tulee paljon paloja, joita voi soseuttaa joko keittämällä kattilassa tai mikrossa kiehuttamalla.

Jos taas teet soseen suoraa kurpitsasta ilman kovertamista, niin vilkaise kurpitsan soseutusohjetta tästä – mikrolla soseen teko on helppoja ja nopeaa.

Mutta paahdetut uunikurpitsat ovat myös herkkua, joita kannattaa kokeilla.

Alla linkit herkkuihin – katso ja löydä inspiraatiota viikonloppuun!










Lisäksi tämän isänpäiväksi tehdyn tuhdin lakukakun voi leipoa muuten mustaksi, mutta tekee päälle valkoisen hämähäkinverkon - huuu - syntyy halloweenilmettä!

Isänpäivän kakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti