sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kuvia ja tunnelmia Gastro ja Viininystävä -messuilta


Perjantain messupäivä oli kaunis ja aurinkoinen.

Ensimmäisenä valikoima uutuuksia kattaukseen:

Mielikuvitusta vaativa - munakuppi?

Ihanat pikkupannut, noin kämmenen kokoiset. Valurautaa.

Kesäjuhlien katseenvangitsija ja koriste.

Myös pippurimyllyissä oli tyyliä.

Kuuminta astiamuotia - vanhanajan emaliastiat,joissa jo uutena "kolhuja".

Kaunista "kivipestyä", himmeää hohdetta tarjoiluastioissa.

Erilaisia muotoja kiviastioissa ja pastellisia maavärejä.

Yksikin ruusu riittää koristamaan kattauksen.

Kuuminta muotia kattaukseen - himmeät "kivipestyt" kullan, pronssin tai hopean väriset ruokailuvälineet.

Ja rustiikkiset lautaset, epäsymmetriset ja epätasaisesti maalatut - maalaismaiset.

Himmeän kultaiset ruokailuvälineet ja puiset alustat



Myös laseissa toistuu maanläheiset värit
Myös toisesta ääripäästä löytyy vahvoja värejä.



Myös kivitavaran voi saada näyttämään kuin puusta vuollulta. Kaunista.

Juhlapöytään kristallit kullatuilla jaloilla ja kukkakoristeilla - lasit olivat aika painavat, mutta mahtavaa käsityötä.

Ideaa picknikille tai kesällä pihajuhliin
Ruokapuolella vanhoja tuttuja uudella tvistillä!
Myllyn Parhaan osastolla oli lihapiirakat saaneet paahtamisen jälkeen koristeeksi punajuurihummusta ja kapriksia.

Lihapiirakat aivan salonkikelpoisina alkupaloina.

Tai täytettyinä välipaloina.

Esittelyssä oli gluteenittomat kaurahiutaleet ja -leseet.

sekä niitä leivotut pestosämpylät ja oikealla porkkanasämpylät. Oikein maukasta!

Onnistuupa niillä gluteenittomat kaurakeksitkin.

Esittelyssä oli myös erilaiset kokojyvät, joista saa riisin tapaan salaatteja tai ruokaisia lisukkeita.

Tämä oli näppärä peli - ei tosin kotikäyttöön, mutta ravintoloille - kylmälevy, jolla sai tehtyä jäätelöä muuutamassa minuutissa.



Kakut puhukoot puolestaan - ihania luomuksia - ja huomaa hauska tapa leikata kakku vähän erilailla.

Pizzataikina lentää. Esittelyssä valmiit pizzataikinapallot, joista pääsee heti leipomaan pizzoja.

Kastikkeena oli tulisen makea chili-paprikahillo - kuin paholaisen hillo.

Päälle vain hieman kasviksia ja juusto - sitten uuniin.

Aivan suussa sulavaa - olipa hyvää pizzaa!

Voileipäkakun voi tehdä näinkin - kuin sushirullan. Näyte Arlan osastolta.

Tarjottimella vain pieni näyte messujen herkuista - erilaisia mousseja ja juustoja Arlan osastolta sekä kakkua ja täytettyä sämpylää Myllyn Paras-osastolta.
Seuraavaksi muutamia jäätelökuvia. Tänä vuonna messuilla oli useita jäätelönvalmistajia -pientuottajia ja isompia - tässä kuvia vain muutamasta. Mutta jäätelöt olivat todella runsaslukuisesti mukana messuilla.

Minettiltä maistoin vaaleanpunaista purukumia - nam!



Tämä oli ehkä minusta messujen maistuvin jäätelö - tulinen vadelma-chili & salmiakki - tulinen mutta samalla täysipainoinen maku - aivan mahtavaa.

Jäätelöt valmistetaan Espoossa, Kyseessä on pieni artesaanijäätelötehdas. Tuotteet ovat luomua, laktoosittomia ja osa jopa vegaanisia - kuten maistamani vadelma-chili & salmiakki.

Kymppimämmi maistatti uutta mämmijäätelöä ja viime pääsiäiseltä tuttuja suklaa ja vanilja mämmiä.

Tämä yllätti - Sallisen chilimarenki - alussa maistuu pehmeä makea marekin ja juuri kun luulet että siinä se oli, iskee jälkimakuna tulinen chili. 

Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy maistuu pähkinäiselle ja täyteläiselle  - sitä voi käyttää ruuan valmistuksessa että myöskin "kastikkeena" maustamaan vaikka keitetyt perunat.

Myssyfarmi tuottaa myös muita luomutuotteita kuten herneitä eri muodossa. Kiinnostavin oli hernejauho, josta saa vaikka paistettua letut. Tätä kokeilen myöhemmin ja laitan blogiin reseptin.

Hernejauho edessä ja -rouhe takana.
Viinimessuilla sakeviinit olivat sieltä eksoottisemmasta päästä. 

Tastingissa maistoin italialaisia perhetilan viinejä.


Erilaiset pienpanimot olivat hyvin edustettuina messuilla.

Aitoa shampanjaa ei voita mikään - hmm...


Viinimessuilla tarjottiin perinteiseen tapaan juustoja ja muuta pikkusuolaista...

sekä kunnon nälkään mahtavaa turskaa ja ranskalaisia eli fish & chips.
ja kalan ja perunoiden päälle sai pirskotella aitoa mallasviinietikkaa - nam, nam....
Aivan mahtavat messut - tuli paljon uusia ideoita sekä kattaukseen että erilaiseen tapaan laittaa vanhoja tuttuja ruokia. Kokeiluun lähtee rypsiöljy ja hernejauhot - niistä juttua kun olen päässyt kokeilemaan niitä. Fish & chips innoittti jo heti lauantaina kauppaan ja kalatiskille. Jäätelöistä tuli ajatuksia ensi kesää varten - makuja voi keksiä vaikka mitä - vain mielikuvitus on rajana.
Katsotaan mitä muuta lähtee kokeiluun - varmaan ainakin chilimarenki :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti