keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Riisipiirakoita moneen makuun eli tuunaa piirakka

Moilas Oy ja Ruoka.fi haastoivat ruokabloggaajat tutustumaan uusiin, gluteenittomiin riisipiirakoihin ja valmistamaan piirakkaherkun tuunaamalla piirakat oman makunsa mukaan.

Haasteeseen oli tartuttava, koska karjalanpiirakat ovat helppo, perinteinen herkku, jota on kiva syödä perinteiseen tapaan munavoin kanssa, mutta joka myös taipuu hyvin sorminsyötäväksi tarjottavaksi vieraiden varalle. Vaikka en itse gluteenitonta ruokavaliota noudata, niin välillä tarjoilen myös gluteenittomia herkkuja. Testiin lähtivät siis pakastealtaasta löytyvät Moilas Oy:n gluteenittomat riisipiirakat.

Tein kaikista sormiruokaa eli ne voi napostella puolikkaana tai kokonaisena. Yhdessä pussissa on 5 piirakkaa, joten hanki ja paista niin monta piirakkaa kuin tarvitse.


Riisipiirakoita moneen makuun

1 pussi Moilas riisipiirakoita
plus tarvittavat aineet

Sulata ja paista piirakat ohjeen mukaan. Voitele paistetut piirakat voisulalla ja anna niiden jäähtyä.


Mausta ja koristele seuraavien esimerkkien mukaan:


1. Kylmäsavulohi, avokado ja mandariini


2. Leipäjuusto ja lakkahillo


3. Salaatinlehti, kalkkuna(broileri-)leike, tuore mango ja hunaja


4. Keitetyt munanviipaleet, jonka alla cottagetyyppinen rae-/tuorejuusto tai herajuusto


5. Peanut butter (maapähkinävoi) ja banaani


Näistä Nro 5 on makea/jälkiruokamainen, Nro 2 menee sekä suolaisesta että makeasta (oma suosikki) ja muut ovat suolaisia.



Tarjoile iltahyvänä kokonaisina tai puolitettuna vieraille sormiruokana.



Ja koska kyseessä on kilpailu niin käy kurkkaamassa seuraavassa linkissä, miten bloggaajat ovat tuunanneet piirakat ja äänestä mielestäsi herkullisin piirakka.

Parhaan tuunatun piirakan äänestys on käynnissä 18.5. – 9.6.2016. Äänestykseen tulee osallistua Ruoka.fi:n sivuilla.

Kaikkien äänestykseen osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme 100 euron S-tai K-ryhmän ruokakauppaan.

Arvonnan voittajat julkaistaan 10.6. 2016 Ruoka.fi:n sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti