torstai 22. joulukuuta 2016

Ginigraavattu lohi

Blogista löytyy myös vodkagraavatun nieriän resepti, mutta Pirkan innoittamana tein tänä jouluna ginillä graavatun kalan. Jos gini ei ole mieleisesi, niin vaihda se konjakkiin tai vodkaan.


Ginigraavattu lohi

n. 700 g lohifileetä

1/4-1/2 dl giniä

2 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl (ruokokide-)sokeria

1 rkl katajanmarjoja

1 tl kokonaisia maustepippureita

4 rosmariinin oksaa

Pinnalle: n. 0,5 dl karpaloita (pakaste)

ja tuoretta rosmariinia

Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee folion ja voipaperin päälle, taita arkkien reunat ylöspäin ja valuta kalan päälle gini. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja morttelissa hienonnetut katajanmarjat ja maustepippurit. Käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin ja folion avulla ja laita pieneen muovipussiin.

Anna graavautua painon alla 1-1,5 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.

Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla karpaloilla ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti