lauantai 24. joulukuuta 2016

Punasipulihilloke

Tässä yksi näppärä lisuke joulupöytään joko kinkun kaveriksi tai sitten juustolautaselle.

Punasipulihilloke

500 g punasipulia

1 kanelitanko

¼ tl neilikkaa

¼ tl maustepippuria

1,5 dl punaviiniä

0,5 dl glögiä tai mustaherukkamehua (laimentamatonta)

1,5 rkl punaviinietikkaa

1,5 dl hillosokeria

Kuori ja hienonna punasipulit.

Kiehauta punaviini, mehu ja mausteet. Lisää sipulit ja punaviinietikka. Keitä 10 minuuttia.

Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa hillo kuumiin purkkeihin ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.

Tarjoa punasipulihilloke juustojen kanssa. Hilloke sopii hyvin myös liharuokien lisäkkeeksi. (Punasipulihilloketta tulee noin 0,5 litraa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti