sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Jauhelihamureke Välimeren täytteellä

Sunnuntaina tai viikonloppuna kun tekee ison murekkeen, niin siitä riittää ruokaa myös viikolle. Voit ottaa palan mureketta mukaan töihin lounaaksi ja keittämällä riisiä tai pastaa saat murekkeen maistumaan eri aterialta kuin sunnuntaina perunoiden kanssa. Jos keität ison kattilan perunoita, niin niitä voi paistaa pannulla ja sitten lämmittää mureke siinä vierellä – mainio ateria seuraavalle arkipäivälle. Ja voi loput murekkeesta vaikka lämmittää leivän päälle ja laittaa pala juustoa sulamaan – saat ”lämpöisen juusto-jauhelihaleivän”.



Jauhelihamureke Välimeren täytteellä (10 hengelle)

1 kg jauhelihaa

2 dl (100 g) korppujauhoja tai kauraleseitä tai -hiutaleita

4 dl nestettä, esim. vettä tai kermaa

1–2 (100 g) sipulia, kuutioituna

2 kananmunia

1 rkl yrttisuolaa

1 tl valkopippuria

1 rkl paprikajauhetta

1 tl timjamia

1 tl oreganoa

Mittaa neste ja korppujauhot kulhoon. Anna korppujauhojen turvota 10 minuuttia.

Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.

Täytä mureke erilaisilla Välimeren aiheisilla täytteillä: vuohenjuustoviipaleilla tai mozzarella viipaleilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla, marinoiduilla paprikoilla tai värikkäillä, tuoreilla napostelupaprikoilla, kapriksilla, fetalla ja yrteillä – ja laita vähän mozzarellaraastetta väliin.

Muotoile massasta iso mureke ja paista se 200 °C, 30-40 min.

Murekkeen voi pinnoittaa pekoniviipaleilla, jolloin se ei kuivu pinnalta. Muuten laitan murekkeen pinnalle folio, jottei se palaja kuivu pinnalta. Poista folio lopussa, jotta pinta saa väriä.

Tarjoile mureke keitettyjen perunoiden, porkkanaraasteen tai puolukoiden kera. Jos kaipaat kastiketta niin ruskea kastike joko sipulilla tai ilman on hyvä. Minulla on kuvassa vain itsetehtyä ketchupia ilman kastiketta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti