lauantai 11. maaliskuuta 2017

Mustikka-myslimuffinit aamupalalle

Viikonloppuna on kiva syödä jotain erilaista aamupalaa. Viikolla jogurtti ja mysli ovat minulle se tavallinen aamiainen – nopea ja helppo. Nyt huomasin aamulla Fazerin mainoksen, jossa tehtiin myslistä ja mustikoista aamiaismuffineita. Nämä olivat niin nopeita leipoa, että sain suunnilleen puolessa tunnissa ensimmäiset kuumat leivokset uunista suoraa aamiaispöytään. Laita uuni kuumenemaan ja sekoita taikina sillä aikaa. Paista muffinit ja aamupala on valmis. Teetä ja appelsiinimehua – ja kuumia muffineita – mitä muuta sitä voi aamupalalta vaatia.


Mustikka-myslimuffinit, 12-18 kpl

4 dl sämpyläjauhoja

3 dl mysliä

3 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

1 dl ruokosokeria

2 dl pakastemustikoita

2 kananmunaa

3 dl maitoa

1,5 dl sulatettua voita tai margariinia (tai pullomargariinia)

Sekoita kuivat aineet ja mausteet kulhossa sekaisin. Lisää mustikat ja sekoita. Lisää muut aineet ja sekoita taikina. Laita taikinaa muffinivuokiin – ne voi täyttää aika täyteen – tämä taikina ei nouse kovasti.

Paista muffinit 190-200 asteessa noin 20 minuuttia.


Anna hetki jäähtyä tai muffinit hajoavat käsiin. Nauti aamu- tai iltateen kanssa tai välipalana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti