keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Mandariinilohi nuudeleilla

Oletko koskaan katsellut hedelmää etkä tiedä onko se mandariini, klementiini vai kenties pieni veriappelsiini? Minulla on hedelmäkulhossa kasa hedelmiä, mitä en ole itse ostanut eli en tiedä mitä hedelmää pussiin joutui, joten tänään kun aion tehdä pikku appelsiineista appelsiinilohta ja leikkasin ne halki, niin hedelmä näyttikin mandariinilta – erittäin mehukkaalta kylläkin.

No, tarkoitus kuitenkin oli tehdä vähän astetta eksoottisempi kala ja siinä kyllä onnistuin aika hyvin.

Tämä ruoka on helppo ja nopea – ja onnistuu ihan yhdessä astiassa. Seuraksi sopii esim. munanuudelit, koska itse ruuassa on paljon erilaisia makuja. Annos on kahdelle.



Mandariinilohi nuudeleilla

nuudelit:

pari nippua munanuudeleita, vettä ja suolaa

mandariinilohi:

400 g lohta

öljyä tai rasvaa paistamiseen

2 porkkanaa

0,5 paprika tai 2 pikku paprikaa (sweet bite)

0,5 punasipulia

2-4 valkosipulin kynttä

1 mandariini

yrttejä (thai-basilika, korianteri, tilli, persilja, tms.)

1-2 rkl sweet chili sauce

suolaa ja pippuria

lisäksi esim. tuoreesta kurkusta tikkuja

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja sillä aikaa kuori ja pilko kasvikset.

Kuori porkkanat ja tee niistä tikkuja. Pilko paprika ja poista siemenet. Kuori sipulit ja leikkaa ne paloiksi. Pese mandariini hyvin ja kuivaa se. Raasta sitrusraastimella mandariinista ohuita suikaleita koristeeksi.

Laita nuudelit kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Laita syvään/isoon paistinpannuun rasvaa ja kuumenna pannu. Paista lohi ensin nahkapuoli ylöspäin ja ota fileeseen vähän väriä. Käännä lohi ja laske paistolämpöä keskilämpöön.

Laita pannuun kalan ympärille porkkanat, sipulit ja paprikat. Ravistele pannua ja anna kasvisten kypsyä rasvassa pari minuuttia. Leikkaa yrtit, purista mandariinista mehu.

Kun kala on kypsä ja vihannekset al dente, lisää kalan päälle mehu ja yritit. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Purista kalan päälle vielä vähän sweet chili kastiketta.

Kaada nuudelit lävikköön ja jaa ne lautasille.

Laita puolet kalasta, kasvikset lautaselle. Lisää vielä kurkkutikut. Koristele yrteillä ja mandariinin kuoren suikaleilla. Tarjoile!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti